Intervisie POH GGz

Voor alle POH GGz collega’s in de stad

Arkin organiseert intervisie voor de POH-GGZ. Externe praktijkondersteuners GGZ, werkzaam in Amsterdam, zijn ook welkom om deel te nemen aan de intervisie.
Het doel van de intervisie POH-GGZ is om de deskundigheid te vergroten en de kwaliteit van het werk te verbeteren.

De cyclus bestaat jaarlijks uit negen bijeenkomsten per groep, eenmaal per 6 weken. Elke bijeenkomst duurt anderhalf uur en is als volgt opgebouwd:

  1. Lezing gastspreker (15 min)
  2. Vragen en discussie ter verbetering van de praktijkvoering (15 min)
  3. Casuïstiek bespreking (3 x casus a.d.h.v. KOP-LEEkS methodiek)

Kosten: €125,- per jaar.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u een mail sturen naar poh.coordinatie@arkinbasisggz.nl.

Casuïstiek of behoefte aan overleg en advies? Bel Centrale aanmelding 020 590 5555

Deelnemers over onze intervisie

Hanneke van der Aalst
Als POH verbonden aan twee huisartsenpraktijken

Er zit niet alleen veel kennis bij de Arkin POH’s, maar ze hebben ook een grote betrokkenheid bij de patiënten. Verder is de expertise binnen Arkin groot zodat je meer over de ontwikkelingen binnen de GGZ kan vernemen.
De benadering was prettig en gelijkwaardig. Dat vind ik belangrijk bij het bespreken van een casus, want het gaat toch om een kritische reflectie op je eigen handelen. Ik voelde me veilig genoeg om ook cases in te brengen.
Ik zou ook andere POH’s aanraden deel te nemen. Je bent met zeer ervaren collega’s die je kunnen adviseren, met je meedenken en kritische vragen kunnen stellen. Het voegt echt iets toe. Ik doe zeker weer mee, volgende keer.

Anna van der Steen
POH-er bij een huisartsenpraktijk en bij VUmc (Alzheimercentrum)

Omdat er vanuit de praktijk waar ik werk geen intervisie is, ben ik op zoek gegaan naar een andere groep waarbij ik aan zou kunnen sluiten. Via Google heb ik een bestaande intervisiegroep bij Arkin gevonden waar ik zomaar bij aan kon sluiten! De intervisie was precies wat ik ervan hoopte: met collega’s uit de hele stad rond de tafel in gesprek over casuïstiek en eigen ervaringen. De sfeer was informeel en open, ieders inbreng werd gewaardeerd. Aan het einde van de intervisie stapte ik met extra kennis en ideeën weer op de fiets. Inmiddels heb ik me aangemeld voor verdere deelname aan de intervisiereeks.