Verhuisbericht: Arkin BasisGGz in het hart van de wijk

Arkin BasisGGz ondersteuning en herstel verruilt per 1 april de Roetersstraat voor locatie Sporenburg met behandellocaties in het hart van de wijk. Vanuit deze zogenaamde satelietpunten, gedeeld met ketenpartners, zijn we dichtbij cliënt, huisarts en samenwerkingspartners.

Post Oost en s Gravensandeplein
In Post Oost, het participatiecentrum voor Amsterdam Oost in het prachtige oude postkantoor, werken we nauw samen met alle partijen die hier gevestigd zijn. Dit zijn o.a. ViiA, uitzendbureau voor vrijwilligers, Dynamo en Civic Amsterdam. Deze laatsten bieden allebei maatschappelijk werk, hulp bij schulden en stimuleren participatie in de wijk. Zij zijn specialisten op talentontwikkeling en het versterken van sociale netwerken, uitgaande van de eigen kracht van cliënten.

Jos Zweistra: “Een perfecte combinatie voor Arkin BasisGGz om bij aan te sluiten. We zijn zo beter in staat de cliënt op weg te helpen bij belangrijke doelen rond dagbesteding, financiën en participatie. Het is essentieel voor het herstel van de cliënt dat hij zijn draai in het leven weer weet te vinden en ergens bij hoort. De satellietlocaties in de wijk zijn laagdrempelig en kunnen veel steun geven bij dat proces.”

Ook de tweede wijklocatie aan het ’s Gravensandeplein is een knooppunt van samenwerking. Het pand delen we met huisartsen en Dynamo.

Verhuizing Arkin BasisGGz Sporenburg curatief
De locatie van Arkin BasisGGz Sporenburg voor curatieve behandelingen verhuist per 1 april naar de Roetersstraat 210, 1018 WE in Amsterdam. Het curatieve behandelaanbod op de Roetersstraat wordt hiermee vergroot. We bieden o.a. EMDR, CGT en Virtual Reality Therapy. Ook vindt er op deze locatie groepsbehandeling plaats gericht op het verbeteren van het zelfbeeld van cliënten die last hebben van een negatief zelfbeeld.

Het team bestaat uit ervaren GZ-psychologen, basispsychologen en een psychiater.
We werken nauw samen met de chronische BasisGGZ in Oost.

Onze nieuwe adressen:

Arkin BasisGGz Sporenburg (uitvalsbasis chronisch)
Baron G.A. Tindalstraat 27, 1019 TS Amsterdam

Satelietlocaties:

‘s-Gravesandeplein 19,  1091 BB Amsterdam.
Post Oost, Wijttenbachstraat 36, 1093 JC Amsterdam.